Mustafa Sandal

Mustafa Sandal İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde dünyaya gelmiştir. Dedesi TRT eski sanatçılarından, Ritim – Saz ustası Hüseyin İleri’dir.
Mustafa Sandal, ilköğrenimini Tarabya’daki ‘Özel Dost İlkokulu’nda tamamladı. Daha sonra orta ve lise öğrenimi için İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan ‘College Du Leman’a gitti. 8 yıllık tahsil süresinden sonra yüksek öğrenim için ABD’nin New Hampshire eyaletindeki New Hampshire Üniversitesi’nde okumaya başladı.
mustafa sandal Mustafa Sandal
1996′da Londra’ya yerleşen sanatçı Amerika’da yarım bıraktığı işletme eğitimine American College of London’da devam etti. İngilizce, İtalyanca ve Fransızca bilmektedir.
mustafa sandal gorsel Mustafa Sandal
Bedelli askerlik uygulamasından yararlanarak 1999 yılında Malatya’da 28 gün askerlik yapmıştır. Uçuşa merakı ile bilinen sanatçı pilotluk sertefikasına sahiptir.
mustafa sandal  Mustafa Sandal
1991 yılında şarkı sözü yazarı ve besteci olarak başladığı müzisyenlik hayatına 1994′te çıkardığı Suç Bende albümü ile şarkıcı olarak devam eden ve zaman zaman aranjör olarak da kendi ve diğer sanatçıların albümlerini düzenleyen; son zamanlarda reklam filmlerindeki başarısından sonra film ve dizi oyuncusu olarak da gördüğümüz Türk Pop Müziği sanatçısıdır.
mustafa sandal Mustafa Sandal
mustafasandal Mustafa Sandal
Mustafa Sandal  300x225 Mustafa Sandal
devamı : http://tr.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Sandal
ogrensek.com – mustafa sandal

Mustafa Sandal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder